Ottos Hotel, Type: Vinbar.

Ottos Hotel

Ottos Hotel

Studiestræde 18
1455 København K
Pris:
Køkkentype: Vinbar

Ejendommen blev efter branden i 1728 bygget på tomter af tre nedbrændte bindingsværkshuse, der husede en brygger, en sadelmager og en øltapper. Den eksisterende lysegrønne fireetagesbygning mod Studiestræde er fra 1856, mens det mørkerøde treetageshus ud mod Larsbjørnsstræde er fyrre år ældre, nemlig fra 1816. De er ikke fredede, selvom nr. 18 har en pragtfuld facade med kordongesims, bånd, sålbænke og profileret hovedgesims. Hovedforskellen mellem de to huse er vel den, at det fine nr. 18 fra o. 1815 til 1970 har huset herbergere, spiseværter, gæstgivere og hoteliers, mens det simplere nr. 20 i samme tid altid gav husly til snedkere, for det meste tre af slagsen. Nr. 18 var i 1800-tallet det lille gæstgiveri ?Tre Roser?, det vil sige forløberen for hotel ?Ottos Hotel?.
Omkring 1870 mødtes Søren Kierkegaards tragiske nevø Poul, teologiuddannet, dennes fætter etnografen Troels Lund og filosoffen Harald Høffding til filosofisk passiar på 1. sal i sidehuset hos den unge stud. mag. J. P. Jacobsen, der havde lejet et par værelser til sig selv og sine hvide mus hos frøken Zoffmann. Frk. Zoffmann boede på 2. sal i forhuset og tjente sit levebrød som pensionatsværtinde og det er ikke sikkert. at hun var klar over, hvilke personligheder der gik ind i gården i de år. Jacobsens navn var lige ved at bryde igennem, og det er overleveret, at Edvard Brandes under et besøg i Studiestræde havde sagt til ham: ?Jacobsen, er de klar over at De er en stor forfatter?? Hvorefter denne svarede med vestjysk understatement, at det vidste han da udmærket.
Dele af facaden på nr. 18 bar indtil for et år siden et kæmpe glasskilt med inskriptionen HOTEL BELLEVUE. Hotellet hed oprindelig Ottos Hotel og skiftede hurtigt efter hinanden navn fra Hotel Prinsen til i 1907 Bellevue, der lige var blevet ledigt efter at hotellet med samme navn på Rådhuspladsen, der hvor nu Politikens Hus står, var jævnet med jorden. Endnu længere tilbage hed ejendommen, den fra før 1856, som nævnt gæstgiveriet De tre Roser. Hotellet med egen restaurant beslaglagde de tre øverste etager i forhuset. I dets sidste år endte det som timehotel eller på fransk maison de passe. Portnerens indskrivningsprotokol med de hurtige mandlige gæster blev fundet af de kollektivister, der i 1973 havde købt hotellet, efter at dets halvfemsårige levetid var rundet ud. Kollektivet bestod i seks år og indbefattede 12 studerende og 4 børn. Dengang kunne man købe et helt hus for SU og lidt spareskillinger. I forbindelse med kollektivet fik også den maoistiske Venskabsforeningen Danmark-Kina sit kontor i nr. 18.
(Frøken Zoffmann boede selv på 2.sal i forhuset. I 1875 flyttede hun med sit pensionat til Bredgade 10, 3.sal.

Her var hotelvirksomhed i en lang årrække, hvor det oprindeligt hed Ottos Hotel og senere Hotel Prinsen, hvorefter det i 1907 ændredes til Hotel Bellevue (ses i vejviseren for 1909).)

Email: hej@ottoshotel.dk
Telefon: 5355 5972
Hjemmeside: ottoshotel.dk/


___________________________
Se vores Event kalender her

You may also like...